Ljubav Prema Svom Telu (2. deo)

Svako ljudsko biće ima određene mirise, pravi određene zvukove i kosa im raste na različite načine. Ali društvo i industrija šalju određene poruke na ovu temu  – stidite se ovih ljudskih karakteristika! Naučite da se maskirate i to našim proizvodima, nemojte prihvatiti sebe, sakrijte pravog sebe!

Reklame koje vas svakodnevno bombarduju, poručuju vam da prezrivo gledate na kako vam usta, pazuh, noge, koža i ostali delovi tela mirišu. ljubav prema telu

I tako vi stavljate na svaki otvor svog tela određeni miris, zato što ne prihvatate deo sebe koji postoji u svakom biću.

Mnogi ljudi su prihvatili ova društvena pravila i ponašaju se kako se od njih očekuje, tako da briju noge i pazuhe, uvek koriste dezodoranse, parfimišu svoje telo stranim mirisima, sterilišu usta, šminkaju oči, usne, obraze, popunjavaju grudnjak ili ugrađuju silikone, stavljaju lažne nokte i lažnu kosu….spisak je beskonačan.

Ono što se podrazumeva jeste da ima nečeg neprijatnog i ružnog u vezi sa prirodnošću, pa samo sa veštačkim pomagalima možete postati privlačni. Vas ohrabruju da odbacite svoju lepotu.

Vi možete i da prestanete da skrivate svoju lepotu i prirodnost, tako da i ako odlučite da koristite kozmetička pomagala, to neće biti zasnovano na tome što vam se ne dopada to što pokrivate, već zbog uvođenja novina i ličnog zadovoljstva.

ljubav prema teluTrebalo bi da budete u stanju da uživate u svom telu i svim sjajnim mirisima, koje je ono u stanju da proizvede. Možda ne biste baš želeli da podelite ove mirise sa drugima, ali da budete u stanju da ih u sebi prihvatite i da sebi kažete da ih, u stvari, volite i da se zbog njih ne stidite pred drugima.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s