Мистерије Човековог Бића

Ма колико се трудили да прикријемо основна животна питања, као што су “зашто је човек створен“, “који је циљ нашег живота“, “да ли је смрт крај нашег бића“, “ко је створио мистериозну природу и космос невероватне лепоте и размера“, она ће увек вапити за одговором из дубине нашег срца.

Не успемо ли да пронађемо одговоре, остаћемо у мраку страха од смрти, који се преоблачи у страх од мрака, многобројне фобије и менталне поремећаје, остаћемо у страху од живота, у страху од несрећа и болести везаних за нас, нашу децу, фамилију и пријатеље.

мистерије

Духовност и молитва – незаобилазне особине срећног и хармоничног живота

Човекова душа је мистериозно дубока и скривена и за самог човека. Немање контакта са Творцем, чини нас јадним, угроженим, несхваћеним, а животна енергија нам драстично опада обесмишљавајући сваку активност.

За хармоничан, срећан и успешан живот, није довољно развијати само интелектуалне карактеристике, јер изворни оптимизам и радост живљења лежи у што приснијем контакту са нашим Творцем. Развијање духовности је један од озбиљних циљева којима тежимо уживоту.

Породица, здравље, имовина, каријера, новац, емотиван и инетелектуални раст, физичка активност, забава – све су то важни циљеви у нашем животу.

Али без развијања духовности, уз коју упоредо иде и чињење добра за наше окружење, за заједницу којој припадамо, остаћемо неизбалансирани и увек ће нам нешто недостајати, а првенствено смисао свега чему тежимо.

Прочитајте веома интересантно ранохришћанско учење о човековом срцу;

Мистерије Човековог Бића.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s