Pozitivne Afirmacije

Pozitivne Afirmacije nam stvarno pomažu!

ŠTA SU AFIRMACIJE?

Svaka misao koju mislimo, svaka reč koju izgovorimo, sav naš unutrašnji dijalog jesu afirmacije. Mi neprekidno u samima sebi potvrđujemo značenje svih onih reči koje u toku dana izgovorimo na glas ili u sebi. Ovaj svakodnevni veliki protok unutrašnjih potvrda, afirmacija o svemu onome o čemu mislimo i u šta verujemo, svakodnevno kreira naše životno afirmacijeiskustvo.

Sva naša verovanja su uglavnom davno naučen način razmišljanja formiran još u detinjstvu. Mnoga od ovih verovanja rade u našu korist i veoma su dobra, ali mnogo od njih rade protiv nas, čine nas nefunkcionalnima, neuravnoteženima i čak nas umeju sabotirati u pokušajima da u životu postignemo ono što mislimo da želimo.

Svaka afirmacija koju u sebi izgovaramo ili kažemo drugima, jesu izraz unutrašnje istine i verovanja, koje nosimo u sebi. Veoma je važno da shvatimo da mnoge od tih unutrašnjih “istina“ možda uopšte više nisu istine za nas, da su zasnovane na netačnim i neodgovarajućim impresijama formiranim u detinjstvu.

Naše nesvesno koristi uobičajene i naučene načine ponašanja, koje smo odavno usvojili i kojima automatski reagujemo na mnogobrojne svakodnevne događaje. To ume biti od neprocenjive važnosti za naš opstanak u društvu, jer je jako važno da umemo brzo reagovati u raznovrsnim životnim situacijama.

Problem nastaje kada se neka naša unutrašnja verovanja i “istine“ pojave kao prepreke u našim nastojanjima da uspemo u životu.

ŠTA SU POZITIVNE AFIRMACIJE

Pozitivne Afirmacije su uglavnom kratke izjave, ciljno odabrane da vrše promenu na određene podsvesne sisteme verovanja, koji nas blokiraju. Cilj je da se negativna unutrašnja verovanja potkopaju i zamene pozitivnim, izabranim verovanjima, koja će raditi na našu dobrobit umesto na štetu.

To je unutrašnji mentalni treninga, kojim želimo da isperemo negativan, destruktivan unutrašnji dijalog i zamenimo ga pozitivnim i kreativnim. Kada teramo sebe da govorimo Pozitivne Afirmacije tj Pozitivne izjave, to nas primorava da ostajemo fokusirani da naše unutrašnje ciljeve koje smo odabrali da postignemo, kao i da nas podsećaju da obratimo više pažnje i budemo što svesniji reči i misli koje izgovaramo u sebi i pred drugima.

DA LI POZITIVNE AFIRMACIJE POMAŽU

Da, Pozitivne Afirmacije stvarno pomažu! Svaki psihološki program koji nudi samo-pomoć, motivaciju  i promenu untrašnjeg stava, obavezno zahteva upotrebu Pozitivnih Afirmacija. Ako angažujete mentora ili kouča – trenera, takođe će

A razlog njihovog masovnog korišćenja u psihološkim programima jeste što Afirmacije stvarno pomažu! Što ste god više odlučni da napravite promene u vašem životu, što ste više pripremljeni da prihvatite promene i ostavite prošlost iza vas, to će vam afirmacije više pomoći i više će raditi u vašu korist.

Kada biramo da mislimo i govorimo pozitivno, naša podsvest ima samo dva izbora – razmišljanje o tome ili izbegavanje.afirmacije Što je snažnije unutrašnje negativno verovanje, to će biti veći otpor naše podsvesti. Kontinuirano ponavljanje Pozitivnih Afirmacija sa osećajem uverenosti da je zaista tako, vaš će um instiktinvo odgovoriti i podudariti se sa vašim novim verovanjem.

Ukoliko kontinuirano nastavite ponavljati vaše Pozitivne Afirmacije, one će dovesti do toga da iz korena preokrenu i najjače negativno verovanje. Kada se vaš negativni unutrašnji otpor razmekša i razbije, vaša podsvest će početi da sve više i više usvaja nove ponuđene obrasce verovanja.

Ako shvatite da imate veliki unutrašnji otpor na pozitivne afirmacije, koje želite da inputirate u svoj unutrašnji dijalog, ili ste bili izloženi traumatskoj prošlosti, savetujem vam da nađete pomoć stručnjaka. Ispravna podrška vas može osloboditi prošlosti i ceo taj proces umnogome olakšati.

Pošto će korišćenje Pozitivnih Afirmacija reprogramirati vaš ustaljeni unutrašnji sistem verovanja i pošto ćete negativni unutrašnji dijalog zameniti pozitivnim mislima i osećanjima, spolja će se takođe videti mnoge promene u vašem životu. Otpočeće snažne, seizmičke promene u vašem životu, koje će biti jasno vidljive.

PRIMERI POZITIVNIH AFIRMACIJA

AFIRMACIJE ZA OBILJE

-Sve mogu u Isus Hristu koji mi daje moć

– Što sam više zahvalna Bogu na svemu što imam u životu, to više imam razloga da budem još više zahvalna.

– Sve svoje račune plaćam sa ljubavlju i znam da obilje slobodno protiče kroz moj život i svakodnevicu.

– Napredujem u svakom aspektu svog života i znam da idem ka napretku svake vrste.

– Gospod Bog me snabdeva sa svim što iskreno želim, koliko god dugo da to želim.

– Lako, otvoreno i slobodno prihvatam obilje u svoj život.

– Ja sam uvek na pravom mestu i u pravo vreme.

– Što god da dotaknem i čime god da se bavim postaje USPEH.

– U ovom svetu ima i više nego dovoljno za sve, pa i za mene.

– Hvala Ti, Gospode, hvala Ti, hvala Ti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s