Odvojite vreme za sebe

Da bismo redovno posedovali pozitivne misli, postoji par važnih stvari u životu, na koje veoma često uopšte ne obraćamo pažnju.

Jedna od njih je odvajanje “vremena za sebe“. Svakom čoveku je potrebno da tokom dana ima vreme, koje će odvojiti samo za sebe, da bi činio i uživao u onim stvarima koje voli i uživa da radi.

Po neki put izgleda kao da nije moguće pronaći vreme za sebe, jer imamo mnogobrojne obaveze koje nas zatrpavaju, ali to najčešće nije tako, jer nam samo nedostaje malo bolja organizovanost.

Zato je važno da na svoj spisak svakodnevnih obaveza dodate i “vreme za sebe“.

Moje “vreme za sebe“

Različiti ljudi imaju različite potrebe i svako će na svoj način upotrebiti “vreme za sebe“.

Neko će se igrati sa decom, neko će obilaziti prodavnice knjiga, neko će sedeti u miru i tišini.pozitivne misli

Moje “vreme za sebe“ traje minimalno 30 minuta i ostavljam ga za kraj dana. Nekad je to 2 sata, nekad sat, nekad ga propustim, ali se trudim da ga odvajam kad god to mogu. Moje “vreme za sebe“ posvećeno je čitanju Biblije, tišini, miru i razmišljanju.

Na ovaj način odlazim na počinak mislima ispunjenih Božijom Reči, a ne haotičnim i pretežno negativinim dešavanjima sa TV-a. Uveče uglavnom čitam Stari Zavet, (Novi Zavet po ustajanju), koji je sastavljen od mnoštva divnih knjiga, ispunjenih vanredno poučnim savetima, pričama i poukama.

Nije ni malo teško odvojiti 30 minuta od gledanja TV-a i posvetiti ga čitanju literature, koja će dati izuzeno važne pouke za život. Ali obzirom da je u Bibliji zapisana Božija Reč, njenim čitanjem se transformiše naš unutrašnji život, a samim tim i spoljašnji.

Ujedno ulazite u san sa blaženim i harmoničnim mislima.

Upotrebite “vreme za sebe“ na način koji vama najviše odgovara, da biste lakše posedovali pozitivne misli i smanjili teror negativnih misli.

PROBAJTE OVE IDEJE

Postavite vreme za sebe u svoj dnevni raspored. Mi uglavnom za sebe koristimo vreme koje nam preostaje od obaveza, ali to je kao da sebi garantujete da sigurno nećete naći vreme za sebe.

Zato stavite vreme za sebe u svoj dnevni raspored – bilo da ga pišete na papiriću, u rokovnik ili kompjuter. Stvari koje ne stavljate u svoj dnevni raspored izgledaju kao da nisu dovoljno važne i zato ih ne ostvarujemo.

Nađite nešto značajno što ćete raditi u vremenu ”za sebe”. To bi trebalo da bude nešto što vi volite da radite.

Možda je to samo 30 minuta gledanja vesti u miru i tišini i to je skroz u redu. Idealno je da pronađete nešto interesantno i zabavno. Možete učiti da svirate instrument ili da pregledate nove naslove u lokalanoj prodavnici knjiga.

Shvatite da je to VAŠE vreme.

Recimo, vreme provedenosa decom je vaše vreme. Ako uspete da se zaustavite u vremenu i uživate samo u tome što činite, ne razmišljajući o još 10 stvari istovremeno, uvidećete da je to stvarno ”vaše vreme”, a ne njihovo.

Shvatite značaj ”vremena za sebe”. Kada nemamo vreme ”za sebe”, lako bivamo preopterećeni i van balansa. Kada shvatite koliko je to važno vreme, izbrisaćete svaki osećaj krivice i rado ćete ga postaviti u svoj dnevni raspored.

Bolje organizujte ostali deo svog života. Ako je ostali deo vašeg života u ne tako velikom haosu, lakše ćete pronaći vreme ”za sebe”. Postoje gomile dobrih knjiga koje objašnjavaju kako da sebolje organizujete, zato ih koristite.

Razmislite koliko će ”vaše vreme” koristiti i onima oko vas. Ovo vreme nije dobro samo za vas; ono je dobro za sve oko vas. Jer vi ćete biti srećniji i osećaćete bolji životni balans. Ako ste srećniji i svi oko vas će biti srećniji. Ako ste vi mirniji i strpljiviji, vaš roditelj, dete i poslovni saradnik će takođe profitirati u tom smislu.

”Vaše vreme” vam daje šansu da promenite život. 30 minuta dnevno ne zvuči kao puno vremena, ali to je 175 sati godišnje. To je preko 4 pune radne sedmice.

Razmislite šta biste mogli postići sa ”vašim vremenom”.

Možete započeti mali biznis ili možete učiti strani jezik ili nešto drugo.

175 sati posvećeno jednoj aktivnosti možete doneti veliku promenu i dobitak.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.