Pozitivne Misli na 6 načina

Pročitala sam najmanje 20 knjiga na ovu temu i napisala puno članaka o Pozitivnim Mislima i radosti. Sada ću vam izneti 6 faktora koji se stalno ponavljaju, ukoliko želimo biti pozitivni i radosni.

1. HRANI SVOJA PRIJATELJSTVA

Srećni smo ukoliko smo okruženi najbliskijim prijateljima. Bliski prijatelji nam daju podršku, koja nam je jako potrebna i koja nam daje vođstvo u teškim periodima.

2. HRANI SVOJE ZDRAVLJE

Kada vodimo računa o svom telu, kada mu pružamo dovoljno kretanja i telesne aktivnosti, kao i dovoljno odmora i relaksacije uz molitvu i meditaciju, onda dobijamo neverovatnu količinu pozitivnih misli, radosti i ispunjenost. Ujutru se prvo ispunite mirom, putem kratke molitve, pa tek onda izađite u jurnjavu.

3. ISKAŽI ZAHVALNOST

Svakodnevno poštovanje života uopšte i svih njegovih mali darova, uvek će pojačati vaše pozitivne misli i samim tim osećaj radosti. Zapišite listu svega onoga na čemu ste zahvalni i to čitajte makar jednom sedmično. Jako ćete zavoleti ovu vežbu i uvek će vas podsećati na ono što je stvarno važno u vašem životu.

4. BUDI PRIJATNI PREMA DRUGIMA

Kada bivamo prijatni prema drugim ljudima, to povratno obezbeđuje da nas drugi još više vole i poštuju nas. To poboljšava naše socijalne odnose. Kad smo prijatni prema drugima, onda obostrano dobijamo povećanje samopouzdanja, optimizma, saosećajnosti i promoviše smisao i svrhu života.

5. ŽIVITE U SADAŠNJEM TRENUTKU I NAĐITE RADOST

Živeti u budućnosti, beskonačno se brinući zbog onoga što nam može doneti, isušuje životnu radost. Po naučnim istaživanjima je to ono što isušuje radost u čitavim društvima, u globalu, pogotovu u teškim ekonomskim vremenima. Naši dani su prezasićeni mnoštvom loših vesti. Živi svoj život u sadašnjem trenutku i očisti svoj um od mnoštva briga, jer  ih ti sam ne možeš rešiti.

Uostalom, sve se brige lakše i pametnije rešavaju u mirnom i opuštenom stanju. Miriši cveće, nađi smisao u miru i opuštenosti, uživaj u prirodi, imaj divne trenutke tokom dana. Ja svako jutro stojim napolju dok uživam u divnim zvucima okolnog sveta koji se budi…pa tek onda krećem napolje.

6. POSVETI SEBE NEKOM CILJU

Srećni ljudi pronalaze smisao života u cilju koji su za sebe pasionirano odabrali. Postajemo mnogo sigurniji u sebe kad postižemo ciljeve. Nađi cilj koji će biti tvoj smisao za današnji dan i koji će biti lična nagrada za tebe.

pozitivne misli

2 thoughts on “Pozitivne Misli na 6 načina

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.