Sve je moguće onom koji veruje

U Bibliji postoji priča kako su 2 slepa čoveka išla za Hristom, neprekidno vičući ‘’Pomiluj nas sine Davidov!’’, jer su žarko želeli da budu izlečeni I da ponovo progledaju. U jednom trenutku Isus ih je zapitao; ‘’ Verujete li da mogu to učiniti.’’ A oni su odgovorili; ‘’ DA, Gospode’’. Onda je Isus izgovorio veoma značajne reči;‘’Po veri vašoj neka vam bude’’ I slepci su progledali.  

Hristos je rekao; ‘’Ako možeš verovati, sve je moguće onom koji veruje.’’(jevanđelje po Marku 9, 23)

Tako nam je razotkrivena velika tajna ljudskog bića. Šta god da verujemo, stvarno će I biti. Ko govori da to nije tačno, taj smatra da su Hristove reči laž.

Ako verujem da nešto mogu, biće tako. Ako verujem da ne mogu, biće tako.To znači da ako verujemo da ćemo uvek biti nesrećni, onda će tako I biti. Ako verujete da nikada nećete moći prestati sa nekom ružnom navikom ili porokom, onda će tako I biti. Ako verujete da niste previše pametni, niti talentovani, da nemate mnogo toga da ponudite kao ličnost, onda ćete ići kroz život sa osećanjem manje vrednosti. Ako verujete da u ovoj zemlji nikad nećete postići neki veći uspeh, onda će zaista tako I biti.

Morate se zaustaviti I reprogramirati vaš um.

Razmislite o tome koliko je ljudi, godinu za godinom, programiralo svoj um da očekuju neuspeh, osrednji polu umrtvljeni život I da čvrsto veruju da ih u budućnosti očekuje razočaranje (a možda će se slučajno desiti I nešto lepo, ali beznačajno).

Tada njihov um učini ono što mu je rečeno, da bi im obezbedio upravo to u šta veruju. Koliko ljudi je programiralo svoj um da veruje da u ovoj zemlji nikad neće biti poboljšanja, da ćemo uvek živeti život gubitnika I siromaha . Shvatate li – MI smo programirali sebe na neuspeh. A naš um radi fantastično tačno, potpuno u skladu sa tim kako smo ga programirali, tako da nam obezbeđuje savršene uslove da dobijamo ono što očekujemo, da doživljavamo neuspeh I razočarenja.

Ali ja imam jednu mnogo dobru vest za vas. Ako svojim fokusom možemo programirati sebe da idemo u lošem pravcu, isto tako možemo učiniti da idemo u pozitivnom smeru. Ista količina energije vam je potrebna da biste verovali ili da biste brinuli. 

Uvek šaljite svom komandnom centru, svom mozgu, pozitivne instrukcije. I molite se Bogu da vam daje još više snage, optimizma i vere u svoje planove i sebe.

pozitivne misli

3 thoughts on “Sve je moguće onom koji veruje

  1. Госпођо, Ви сте ме дефинитивно спасили, био сам тотално на погрешном путу, и сваким даном сам очајавао и психички пропадао све више и више, спремао сам се да одем и код психијатра и затражим помоћ, само да ми буде боље, јер онако лоше стање се није дало више издржати. Међутим, хвала Богу драгом, наишао сам случајно на Ваш сајт, и ту прочитао и чуо Ваше савете. 🙂 И од тада сам поново на правом путу, осећам се фантастично, и све ми је кренуло на боље у животу, психички сам јачи него икад. Хвала Вам пуно, Бог Вам дао сваког добра. 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.