Чувај свој ум и срце

Није добро бити пасиван и допуштати свим спољашнњим утисцима да улазе у тебе. Буди проактиван и подигни менталне зидове око себе.

Буди врло пажљив о чему мислиш. Буди селективан чему дајеш време и пажњу. Твој животни пут је сувише важан да би допуштао отровима да неконтролисано улазе у тебе

Не можеш очекивати да у себе примаш ментални отров и да уједно живиш позитиван живот. Ми некад волимо сочне негативне детаље – то храни нашу телесност, али квари духовност.

Не можеш имати благословен дан размишљајући какве увреде су ти нанели други и како то није фер.

Не можеш уживати у животу, ако мисаоно боравиш на својим проблемима и бригама. Мораш чувати своје срце.

КАКО СЕ ПОСТАВИТИ

Кад год се појави проблем, који може да вас изједа својим отровом, ставите га на полицу и молите се за решење. Не дозволите да отров од проблема уђе у ваш унутрашњи систем, већ га оставите по страни.

Ништа вас не може понизити и увредити, осим ако ви то допустите. Људи могу рећи и урадити шта год хоће, а ви имате сво право да то игноришете и не допустите да вас повреди.

Ако допустите неком да вас увреди, ви му дајете своју снагу.

Будите паметни и не дозволите више да вас узнемиравају исте ствари и да вас повређују исти људи. Живот је сувише кратак да бисте могли себи допустити да тако живите. Сваки дан је дар од Богаи ко зна колико још дана имамо на овој планети. Немојмо их губити на неважне ствари.

Кад дођемо на крај живота, сигурно ћемо жалити што смо толико дана изгубили бринући се, што смо допуштали невредним ситуацијама да нас повреде и узнемире, зашто нисмо боље чували своје срце и сачували енергију за значајне циљеве.

Лоше мисли редовно долазе до твог ума, али не дозволи има да уђу у твој ум и тамо станују, јер тада силазе у наш дух и темељно нас трују.

Свако од нас има извор добрих ствари у себи, које је у нас поставио Господ – извор радости, извор мира, извор креативности, извор победе. У Библији се помиње да у људском биће тече извор живе воде. Ипак, много пута је проблем што ми сами допуштамо да се тај животни извор загуши, допуштајући менталном отрову да трује наш дух и ум.

Негативне мисли, које сами имате, негативни коментари других, зла и негативне дешавања у свету око нас, могу да вас наведу да се накачите на њих и да почнете о томе да мислите, да то постане ваш начин живљења. Тада почиње да се загушује ваш унутрашњи извор радости, мира, победе.

Зато подигните своје зидове, не дозвољавајте да будете повређени или увучени у ток злих светских ствари, не дозволите да будете спречени да искусите пуноћу живота и радости.

Начините одлуку да држите подигнутим своје менталне зидове одбране, чувајте своје срце и ум.

Сви имамо ограничену количину емотивне енергије – не трошимо је на невредне ствари, већ је користимо за сопствене животне циљеве!!

позитивне мисли

4 thoughts on “Чувај свој ум и срце

  1. To je izvodljivo samo kada su u pitanju ljudi do cijeg nam misljenja nije toliko stalo ili nisu nam bitni toliko u nasim zivotima , ali zaboli kad dodje od nekog koga volimo i ko nam je vazan.Sa tim ne znam da se izborim i retko povredim kad sam povredjena , hladne sam glave ,ali kad se izmaknem kontroli i uzvratim ,tada nosim teret sto sam povredjena i sto sam povredila.Slusajuci i citajuci ono sto ste rekli ili napisali spoznala sam u svom bolu , ali je u praksi tesko i sprovesti.

    • To je uvek borba. Kao što rekoh, zlo lako i spontano dođe, tj naša zla reakcija.
      Najlakše je prepustiti joj se, ništa lakše od zle reakcije na učinjeno nam zlo. Teško je ići nasuprot, ali nije nemoguće.
      Sami biramo kako ćemo i sami snosimo posledice za svoje odluke.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.