Позитивно мишљење

**Невероватно је лако пронаћи разлоге зашто не можеш бити срећан, зашто не можеш постићи свој сан, зашто не можеш превазићи проблем.
Док год то чиниш, остајаћеш ту где јеси…Не користи таква оправдања као дозволу да останеш ту где јеси и помириш се са много мањим од оног што ти је Бог одредио.

**Ako SADA ne naučiš kako da budeš RADOSTAN, onda nećeš znati biti srećan ni onda kad postigneš svoj cilj – to će biti samo kratkotrajna radost i onda ćeš se vratiti u svoje uobičajeno emotivno stanje.
Ako je tvoje uobičajen emotivno stanje negativno, onda se tamo i vraćaš, ma koliki uspeh postigao.
NAUČI SADA KAKO BITI RADOSTAN. KAKO?
BUDI ZAHVALAN na onom što imaš!!

**Ako ste sтvarno rešili da postanete pozitivni mislilac, morate naučiti da se FOKUSIRATE NA POZITIVNE STVARI,
da imate RAZUMEVANJA ZA DRUGE ljude
I nadasve da imate ZAHVALNOSTI čak I prema jako negativnim okolnostima, jer su teška vreme često toliko poučna I važna za vašu budućnost, da upravo iz njih izvlačimo najveće promene u našim životima.

**Naš cilj je da iz takmičarskog mentaliteta pređemo u KREATIVNI mentalitet. Čak su i studije o životinjskim i biljnim vrstama pokazale da najdramatičnije klimatske promene preživljavaju izrazito kooperativne vrste, a ne izrazito borbene.

**Бог може да одговори на наше молитве и првог дана кад га замолимо. Он је велики Бог, то не би био проблем за Њега.
Зашто онда чека да одговори на наше молитве?
Један од разлога је у томе што Бог жели да ДОВРШИ ПОСАО У НАМА. Извесне ствари је МОГУЋЕ НАУЧИТИ само кад смо у БОРБИ И ПРОБЛЕМУ,а немогуће је научити кад нам је добро. Када нам је добро и све је у реду, за то нам није потребна никаква вера. Учење се обавља САМО У ЕМОТИВНО – ДУХОВНОЈ ПУСТИЊИ и онда када вас не третирају како мислите да би требало.

**Молитва којом бисмо редовно сви требало да се молимо јесте; “Господе, нека буде Твоја воља, а не моја.“
Требало би признати Христу; “Господе, ово је оно што ја желим и што планирам, али ако Ти имаш нешто боље или нешто сасвим друго у плану, ја Ти потпуно верујем – Ти знаш шта је најбоље за мене.“
Ако ћете бити срећни само онда када Бог све испуњава по вашој намери и плану, онда тиме исказујете неповерење у Божије одлуке у вези вешег живота. Ми можемо да видимо само делимично унапред, а Бог може да види ЦЕЛУ СЛИКУ далеке будућности. Он види где је слепи пут, где су пречице и одлично зна како да вас доведе до твог циља. Зашто онда не скинете руке са управљача и допустите Богу да вас води онде где би Он желео да ви идете?

**Ви сте Божије дело, а свако Божије дело је уметност за себе.
Ако вам је било ко рекао да сте невредећи, знајте да је то лаж…јер;
– Бог вас је створио.
– Син Божији је умро за вас.
– Бог је поставио свој Дух у вас.
– Он хоће да буде са вама у вечности, ако и ви то желите

**Осећај болне неиспуњености у некој од животних области може постати веома позитивна стар и значајна животна инспирација. Ако је правилно користимо, тера нас и инспирише да се протегнемо изван наших ограничења и створимо нове визије, нове могућности, нове себе…

**Оно што нам највише недостаје, тера нас да га испунимо или пронађемо решење за то. Околном свету смо драгоцени онолико колико смо способни да помогнемо другима да пронађу решења за њихове болне недостатке. Што је болнији недостатак, масивнија ће бити инспирација и тежња за променом.

**Инспирација која вас води у ваше најузвишеније самоиспуњење, изведена је из болне жеље да испуните празнину, одговорите на питање, решите мистерију, откријете непознато, створите ред у хаосу или испуните потребу. Да није било недостатка, не би било ни испуњења!!

позитивне мисли

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s