Не дозволите да ЗАВИСТ уништава ваш живот

Драги пријатељи,

завист је особина која се често појављује код свих нас. То је врло опасна и агресива особина, која полако и подмукло обухвата наше биће. Многи људи не знају да контолишу ову врло злу особину и тиме драстично оштећују квалитет свог живота, а уједно су врло непријатни за друге у својој околини.

Друга скупина људи има проблем да схвати да су заражени завишћу јер сопствену завист пројектују на људе око себе и тиме пропуштају шансу да се ефектно очисте од ове духовне пошасти.

Ако особа не ради на себи и не научи да завист држи под контролом и сузбија је у себи, уз Божију помоћ, ова особина може ескалирати до неслућено негативних размера, све до убиства особе која је објекат наше зависти.

Господ Христос нам је дао врло јасне савете како да се одбранимо од ове заразе.

У 4 видеа износим оно што нас учи Свето Писмо и Свети Оци о зарази званој завист, љубомора. Испрва у кратком уводу разјашњавам шта нас Свето Писмо учи, из које духовне сфере долази долази ова врло злокобна емоција

Ево шта ћете чути у наредна 4 видеа;

  • Прво упућујем на 5 унутрашњих стања и осећања, којих се добро морамо чувати да не бисмо били повређени завишћу. Не само да указујем на та стања, већ дајем и предлог како их се отарасати тј указујем на против – отров.
  • Потом упућујем на 6 последица зависти и љубоморе, тачније какве ћете последице и врло болне повреде осетити у себи, ако допустите љубомори да се развија, без ваше контроле. Овај део је врло важно знати, јер ако јасно знамо које особине не желимо да искушавамо, мотивисаније ћемо упрегнути сву снагу да спречимо нежељено.
  • На крају указујем на 3 веома ефикасне хришћанске технике, којима се можете решити зависти. Поготову је прва техника тако лако употребљива и Богом благословена да је можете употребити у ходу, чак и кад сте на улици и у трену искушате снажну завист према неком ко је лепши, боље обучен, има боља кола од вас или седи у ресторану кога ви не можете приуштити. Видећете како ће вас та Христова техника сасвим вратити у нормалу и чак привући радост и Божији благослов за правилно поступање у нападу страшне сатанске емоције.

 

ПРВИ ВИДЕО; Увод – из ког духовног извора долази завист и прве 3 ствари од који се морамо чувати да се не заразимо завишћу.

ДРУГИ ВИДЕО; следеће 2 ствари од којих се морамо чувати да се не заразимо завишћу, поготову обратити пажњу на задњу.

ТРЕЋИ ВИДЕО; 6 последица зависти.

ЧЕТВРТИ ДЕО; 3 ефектне хришћанске технике како да се ослободите зависти.

Advertisements

6 thoughts on “Не дозволите да ЗАВИСТ уништава ваш живот

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s