Опасности и урвине астрологије

Драги пријатељи,

данашње друштво све више упада у прихватање паганских концепата. Пошто је астрологија у суштини паганска делатност, није превелико изненађење приметити њену популарност, тако да данас готово све дневне новине имају колумну са хороскопом. Тако људи верују својој “срећној звезди“, којој се захваљују, такође и универзуму, уместо Богу Творцу и власнику свега и свакога.

Као и код многих сличних грехова, проблем са астрологијом је да људи покушавају да добију одговоре на животна питања не од Бога, који једини јесте Истина, већ из лажних извора.

Да није опасно по душе, било би јако смешно посматрати ту слепост, када се клањамо звездама и универзуму, а и они су само твар као ми људи, јер су дело Творца Бога.

Астрологија исказује лажно, извитоперено, безбожно учење о наводном утицају небеских тела на људску судбину, како индивидуалну, тако и националну. Астрологија је увреда према Богу јер звездама и планетама даје утицај и моћ какав припада само Богу. Астрологија је само једно од оруђа нечисте силе, сатане, да нас одвоји од Божије Речи спасења душе.

***АСТРОЛОГИЈА НЕМА ПРАВУ МОЋ ПРЕДВИЂАЊА

У Библији, у књизи пророка Данила, исмејавају се астролози у својој немоћи да стварно предвиде будућност. Краљ Навуходоносор је сањао узнемиравајући сан, који нико од астролога и “мудраца“ није могао да растумачи. Пророк Данило је био једини који је то успео, јер му је сам Бог открио значење страшног сна.

Тада је пророк Данило рекао цару;“Тајне које цар иште не могу казати цару мудраци, ни звездари, ни врачи, ни гатари, него ИМА БОГ НА НЕБУ, КОЈИ ОТКРИВА ТАЈНЕ и јавља цару Навукодоносору шта ће бити до послетка.“(Књига пророка Данила 2, 27 – 28)

У овом стиху нам је дата поука да, кад се суочавамо са сложеним животним ситуацијама, најбоље је окренути се Богу за помоћ. Астрологија ће нам дати полу лажне одговоре, којима ће нас нечиста сила наговорити на погрешне животне кораке, који ће нас у будућности много коштати. А ослонац на Бога нам даје велику награду како у овом, тако и у вечном животу по смрти тела.

***КОЈИ ПРАКТИКУЈУ АСТРОЛОГИЈУ ПОТПАДАЈУ ПОД БОЖИЈИ СУД

Библија јасно наглашава да је ово лажно учење и да они који практикују ово учење подлежу под Божије проклетство и то из више разлог. Један од разлога је јер САМО БОГ ЗНА будућност. Астрологија лажно уверава људе у своју тачност, саветује их како да се понашају, што је засновано на позицији звезда и планет, тако да уводи човека у обожавање небеских тела, уместо Бога, што је идолатрија и опасна духовна заблуда.

Након што је Бог дао упозорење Јеврејском народу у 5. књизи Мојсијевој глава 4, стих 2, да ништа не додају Речи коју им је Он дао, Господ упозорава у стиху 19; “И да не би, подигавши очи своје ка небу и видевши сунце и месец, и звезде, сву војску небеску, преварио се и клањао им се и служио им.“ Служити значи веровати им као Богу.

Бог строго упозорава да Његов изабрани народ не обожава небеска тела, већ само Њега – Јединог Творца.

Бог посебно забрањује астрологију и ставља је у исту категорију као вештичарење. “Нека се не нађе у тебе који би водио сина својега или кћер своју кроз огањ, ни врачар, ни који гата по звездама, ни урочник, ни бајач, ни који се договара са злим духовима, ни опсенар, ни који пита мртве, јер је ГАД ПРЕД ГОСПОДОМ који год тако чини…“ (5. књига Мојсијева 18, 10 – 12)

Бог не жели да постављамо себе у духовну и моралну подрђеност звездама и планетама, већ да будемо подређени једино Богу и Његовој Речи – Светом Писму, Библији.

Свако ко себе сматра хришћанином, а уједно изучава хороскоп, негира Божији ауторитет и следи лажно и духовно уништавајуће учење самог сатане.

Бог посебно идентификује астрологе као оне који ће искусити огањ Његовог суда; “Нека стану сада звездари, који гледају звезде, који проричу сваког месеца и нека те сачувају од оног што ће доћи на те. Гле, они су као пљева, огањ ће их спалити, ни сами себе неће избавити из пламена…“ (Књига пророка Исаије 47, 13 – 14)

Буквално свака паганска религија, било старинска или модерна,  укључујући Будизам и Хиндуизам, укључују неки облик астрологије. Библија наглашава да је Бог створио сунце, месец, звезде и планете, тако да оне потпадају под Његову власт и силу.

ЗАКЉУЧАК

Иако “небеса казују славу Божију“ небеса нису за обожавање, већ за научно истраживање, коришћење за одређивање нашег места у простору итд. Библија нам јасно говори да је Бог организовао звезде у препознатљиве групе и некима је чак дао имена (Књига о Јову 9, 9)

Ипак, право значење и сврха живота исказани су у Библији (Светом Писму, које се зове и Реч Божија), а не у окултним, нити небеским силама. Право разумевање вашег карактера и каква особа тежите постати, једино можете пронаћи у Библији.

Најбоља припрема за будућност је исказана у Божијој Речи. Ту нећете добити одговор на баш све детаље како ће се и шта десити, али вам је откривено све оно што је за вас потребно да знате. Библија је једини сигуран извор шта Бог планира за будућност, поготову за будућност након смрти нашег тела.

Сваку праву духовну потребу верник може пронаћи у Библији и Христовој Цркви, па зашто је тражити на неком од Бога презреном месту, као што је астрологија. Када консултујете астрологију тиме показујете Богу да немате довољно вере, нити поверења у Њега и окрећете се у духовно опасну идолатрију, а то је врло опасно за вашу будућност и спасење ваше душе.

астрологија

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.