Хришћанске Позитивне Мисли

. “Смрт је и живот у власти језику и ко га милује јешће плод његов“ каже се у Причама Соломоновим 18, 21 То значи да ми просто једемо своје речи. Ако говоримо негативне, лоше, зле, критичке, осуђујуће речи, ми једемо те речи, оне падају унутра у нас и чине нас несрећним. Ако говоримо добре, захвалне речи и колико ценимо и поштујемо шта је Бог учинио за нас онда то изазива радост у души.

Ми мислима можемо увести себе у добро или лоше емотивно стање, а такође и оним што причамо можемо себе увести у добро или лоше стање.


ЗАХВАЛНОСТ БОГУ ОТВАРА ТВОЈЕ СРЦЕ за БОЖИЈЕ ПРИСУСТВО и ТВОЈ УМ за БОЖИЈЕ МИСЛИ.

Ти и даље можеш бити у истом сету околности, али ће ЗАХВАЛНОСТ БОГУ учинити као да се УКЉУЧИЛА СВЕТЛОСТ, оспособљаваући те да око себе гледаш на радостан и благословен начин.


Речи имају СТВАРАЛАЧКУ СИЛУ у себи.
И ваше речи имају способност да уздигну људе или да их СПУСТЕ или ПОНИЗЕ, да их ОХРАБРЕ или ПОВРЕДЕ. А, на несрећу, многи људи користе своје речи за негативне, уништавајуће разлоге. ОГОВАРАЊЕ, говорење ЗЛОБНЕ НЕИСТИНЕ о другима, то су особине које ПРЕОВЛАДАВАЈУ у садашњем друштву.
Тако САМИ СЕБЕ ТРУЈЕМО и ТРУЈЕМО СОПСТВЕНУ БУДУЋНОСТ.
“Јер који хоће да љуби живот и ДА ВИДИ ДАНЕ ДОБРЕ, нека УЗДРЖИ ЈЕЗИК СВОЈ ОД ЗЛА и усне његове да не говоре преваре.“ (Библија, 1. посланица апостола Петра 3,10)


Бог може да одговори на наше молитве и првог дана кад га замолимо. Он је велики Бог, то не би био проблем за Њега.
Зашто онда чека да одговори на наше молитве?
Један од разлога је у томе што Бог жели да ДОВРШИ ПОСАО У НАМА. Извесне ствари је МОГУЋЕ НАУЧИТИ само кад смо у БОРБИ И ПРОБЛЕМУ,а немогуће је научити кад нам је добро. Када нам је добро и све је у реду, за то нам није потребна никаква вера. Учење се обавља САМО У ЕМОТИВНО – ДУХОВНОЈ ПУСТИЊИ и онда када вас не третирају како мислите да би требало.


Често напомињем колико је важно читати Свето Писмо и записивати стихове, памтити их, јер без тога не бисмо знали ни ову чињеницу;
****пред Богом је ГАДНО када тријумфујемо на несрећи наших непријатеља. Ми смо позвани на много узвишеније од примитивно – осветничког понашања, ми смо позвани бити Христолики. Кад наши непријатељи тријумфују над нашим падом, не морамо се жестити, јер је цена за празни тријумф и исмејавање сувише висока;

“Кад падне непријатељ твој НЕМОЈ СЕ РАДОВАТИ и кад пропадне НЕКА НЕ ИГРА СРЦЕ ТВОЈЕ, јер би видео Господ и НЕ БИ МУ БИЛО МИЛО и обратио би гњев свој од њега на ТЕБЕ.“


“….Молитва којом бисмо редовно сви требало да се молимо јесте; “Господе, нека буде Твоја воља, а не моја.“
Требало би признати Христу; “Господе, ово је оно што ја желим и што планирам, али ако Ти имаш нешто боље или нешто сасвим друго у плану, ја Ти потпуно верујем – Ти знаш шта је најбоље за мене.“
Ако ћете бити срећни само онда када Бог све испуњава по вашој намери и плану, онда тиме исказујете неповерење у Божије одлуке у вези вешег живота. Ми можемо да видимо само делимично унапред, а Бог може да види ЦЕЛУ СЛИКУ далеке будућности. Он види где је слепи пут, где су пречице и одлично зна како да вас доведе до твог циља. Зашто онда не скинете руке са управљача и допустите Богу да вас води онде где би Он желео да ви идете?…“


ХРИШЋАНСКА “МЕДИТАЦИЈА“ –
Хришћански концепт “медитације“ (од енглеске речи “медитејт“, што значи промишљати, размишљати или старословенски “созерцавати“, духовно сагледавати) значи промишљање о Божијој Речи, што обухвата и молитву, разговор са Богом. То изискује испражњавање ума од не божанских, не хришћанских, не библијских мисли, грешних жеља и опирања предавања себе Богу и Његовом учењу.
Али то испражњавање не значи празан ум, већ испуњавање Божијом речју, молитвом, разговором са Богом, бављењем Божијим обећањима.
****У Псалму Давидовом 119, 97 пише;
“Како љубим закон Твој! Вас дан мислим о њему. Заповест Твоја чини ме мудријега од непријатеља мојих.“ Ово је део наше свакодневне хришћанске духовне дисциплине – стража над умом и испуњење ума Божијом Речју, Божијим саветима, обећањима и молитвом.

хришћанске позитивне мисли

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s