Дух РАЗДОРА

Раздор је ДУХ, баш као што је и мир дух. Дух раздора се може осетити када се уђе у просторију у којој заједно бораве људи, који су у свађи.

Кад бисмо могли видети дух раздора у свој наказној огољености његове уништавајуће силе, НИКАДА не бисмо дозволили да нам уђе у живот.
Када допустимо себи да изговоримо речи које повређују, не поштују другог и омаловажавају, тада широм отварамо врата духу раздора, тако да тај уништавајући, разорни дух уђе у наш живот.

Зато нас је Христос и учио да НЕ ДАМО МЕСТА НЕПРИЈАТЕЉУ. Раздор не може да уђе у ваш живот кад год жели да направи раздор, дисхармонију и да вам уништи односе са другим људима. Раздор улази КАД МУ МИ ОТВОРИМО ВРАТА.

Ако се неко понаша погрешно и лоше, не значи да и ви треба да се уплетете у исто. Тада вас мами и лови дух раздора; “Хајде, пусти ме унутра, хајде да се свађам, да одговорим правом мером, да ја њега понизим како треба.“

Не качите се на тај мамац. Потребна је ДУХОВНА ЗРЕЛОСТ да се извинете, чак и ако уопште НИЈЕ БИЛА ВАША КРИВИЦА. Ако хоћете да не прихватите раздор у душу, потребно је да се склоните, иако вам све изнутра виче да им узвратите истом мером, па и горе….Када то будете научили, Бог ће отпустити на вас 10 пута већу силу, милост, благослов, КАКВЕ ДО САДА НИСТЕ ИСКУСИЛИ.

Шта је вредније – вратити истом мером и добити тренутно задовољство, али изгубити Божији благослов или уздржати се и добити десетоструки Божији благослов? Ја се одлучујем за уздржање и за одложено задовољство у Божијим благословима, па кад стигну – да стигну! 🙂 ….мада није лако

ДРУГИ ДЕО

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s