ВОРТЕКС и ЊУ ЕЈЏ покрет / секта

Учење о вортексу јe једно од учења Њу Ејџа.

Вортeкс оригинално пропагирају медијуми, као што је Естре Хикс, кроз коју говори легион демона који себе зову “абрахам“, потом Дерил Анка кроз кога говори демон “башар“ и многи други. На нашим просторима ово су два најпознатија медијума, јер их пропагирају локални учитељи Њу Ејџ секте. Њу Ејџ покрет или секта управо инсистира на томе да се човек учи да каналише, тј буде пријемчив за комуникацију са светом духова. (О томе у делу “Основне карактеристике Њу Ејџ-а тј вортекс-а“ број 9)

Њу Ејџ је покрет, који је формиран 70-их година 20-ог века и јесте комбинације индијских хиндуистичких, гуруистичких учења, које је обожавање гуруа као бога и разноврсног паганизма и безбожја.

ОШО или РАЈНИШ

Најпознатији гуру Њу Ејџа на нашим просторима је Ошо тј Рајниш или како американци кажу Рађниш. Гуру који је познат по великим моћима за манипулацију, великој духовној сили, али довољно је да погледате његове очи и лице на фотографијама и видећете много тога само не добро.

nju ejdž guru ošo

New Age guru Ošo

Познат је по томе да је зарађивао огромне паре на наивним верницима, којима је наплаћивао боравак у ашраму, имао је велики таленат за зараду и огромну глад за парама, имао је 92 Ролс Ројса, а потом и 365 за сваки дан у години. (Ролс Ројс кошта око 8 М $). Форсирао је сексуалну слободу у ашраму, како хиндуси зову своје тзв манастире, тако да су његови тзв монаси имали сексуалне односе сваког дана, као и сви гости ашрама. Познат је по сексуалном искоришћавању многих жена, вероватно и мушкараца, али се зна и малолетне деце.

Потом се преселио у Америку где је имао ашрам, али пошто је његова најближа сарадница отровала салмонелом људе из окружења прогнан је из Америке. Он је платио да она буде оптужена не он, међутим многе сумње упућују да је управо он мотивисао тровање људи биохемисјким средством.. Прогнан је из Америке и забрањен му улазак у 22 земље света тако да се вратио у Индију и тамо умро. Његова учења слепо слушају и наивни из нашег региона. Основно не познавање духова им затвара очи да виде све оно деструктивно  што се јасно види на његовом лицу и у његовим очима

 

ОСНОВНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ ЊУ ЕЈЏА тј ВОРТЕКСА

Ево укратко карактеристика Њу Ејџа, па се сами уверите колико има заједничког са пропагирањима оних који вас уче вортексу;

**1. По Њу Ејџ учењу зло не постоји, ђаво не постоји, а ни грех не постоји. Такође одричу постојање пакла и суда о ком нас учи Библија и Исус Христос. Сматрају да је то само оруђе којим црква контолише људе. По њима, зло постоји само у људском уму и људским речима. Све је релативно и само зависи од нашег погледа на то.

По њима је то као кад журите стићи на авион – ако га не стигнете, то је по вама зло, али ако се авион касније сруши, онда је то заправо добро. Дакле зло постоји само у нашем поимању, а не реално. Ако видите ђавола или зло око себе, то је зато што пројектујете нешто из вас што није у реду, па зато треба да се загледате у себе и видите шта то не ваља, шта није у реду код вас па се манифестује на такав начин, да себи чешће говорите да сте ви бог и да сте савршени.

Хришћанско учење и Библија нас уверавају о постојању греха у човечијој природи, о постојању зла и сатанске силе, која од почетка ради у уму сваког човека, са циљем да га превари, уведе у заблуду и тако духовно сасвим упропасти тј одвуче од Бога и вечног спасења.

**2. Њу Ејџери сматрају да они креирају сопствену реалност. Реалност се креира на основу оног што се верује и мењањем схватања живота, мења се и живот појединца. Јер човек је позван да буде креатор.

По учењу Светог Писма и хришћанства, човек може вером у Бога изазвати страховите промене, али не због своје силе, већ због Божије помоћи и благослова.

**3.Не постоји апсолутна истина, већ су многе истине. Све религије су истините и сви верски учитељи су веродостојни. Сваки верски учитељ доноси део истине, тако да су све религије заједно пунота истине. Не постоји једна већ многе истине. Чак је и простом логиком је јасно да ако су многе истине, онда то није истина, јер истина може бити само једна,  а све остале опције су варијације до чисте лажи. Нераспознавање добра и зла су разорни производи ове секте.
** 4.Њу Ејџ нуди брзи приступ срећи, здрављу и богатству кроз разне ритуале, медитације или менталне вежбе, подизања вибрације. Њу Ејџ учитељи врло често буду опседнути материјалним богатством и сматрају да је њихова глад за парама и велики финансијски успех, заправо дар од Бога, те безличне енергије космоса, нешто што им по природи узрочно последичних закона следује, јер “просветљују“ народне масе

**5. По њиховом учењу хришћани су врло ограничени и недостаје им ширине. Главни циљ борбе је управо хришћанство, не ислам или будизам, па ни јудаизам. Њу Ејџери имају посебан пик на хришћане и тврде да су хришћани искључиви. Ипак, Господ Исус нас учи ; “Уђите на уска врата, јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тесан пут што воде у живот и мало их је који га налазе.“ (Матеј 7, 13 – 14)

** 6.Њу Ејџ учи да је Бог енергија космоса. Зато њихови лажни учитељи поистовећују Бога и космос, па вас подучавају речима; “Покажите своју веру у Бога, своју веру у космос“, као да то двоје може да се поистовети. Бог је за њих безлична сила космоса, универзума. Њу Ејџери сматрају да нема потребе служити Бога Свету Тројицу, јер сасвим одбацују Бога, који је себе открио у Библији. Бог за њих није личност већ је скупина свих ствари на овом свету, укључујући човека и све то заједно образује тзв ЈЕДНО или Јединство, а зову га “свеопшти ум“, “извор“, “космичка свест“, “енергија“, “свеопште присуство“ и сл.

За већину Њу Ејџера цела природа може бити обожавана као бог – мајка земља, сунце, звезде.

То је супротно јудео-хришћанском учењу да је Бог личност, да ми имамо личност јер смо створени по Његовом лику, да је космос само једна од многобројних  Божијих креација и да је Бог несравњиво пута већи од универзума, јер је из друге реалности створио видљиви свет и у њега поставио невидљиве духовне и физичке законе, који владају овим светом.

**7. За Њу Ејџ учење човек је бог, човек је створитељска сила, човек је креатор, али је заборавио своју божанственост, тако да једино у томе лежи проблем сваког човека. Зато је   потребно је да се поради на сећању о својој божанствености. Проблем човекових тешкоћа у овом животу није човекова грешност, која га је одвојила од Бога, већ то што је заборавио да је он бог. (Сетите се то је стара сатанска лаж Адаму и Еви да су богови и да им ништа неће нашкодити ако пробају од плода ког им је Бог забранио).  Зато Њу Ејџери трагају за “високом свешћу“, “високом вибрацијом“ кроз медитацију, вежбе дисања, јогу, разне дијете, вежбе каналисања, употребе кристала, траже вођство од стране духова и сл, а све са истим циљем – да пробуде заборављеног бога у човеку.

Учење хришћанства је да човек никако није Бог, да је створен од стране Бога по Његовом лику са циљем да Му служи и да има слободу да изабере да Га воли. Човек је грехом изопачио своју природу на свим нивоима и грех је створио непробојну препреку између Бог и човека, коју је Син Божији очистио својом жртвом на крсту и васкрсењем.... Један од циљева Њу Ејџа је да подстакне човека на побуну против истинитог Бога Светог Писма и да убеди присталице да су они божанства, а не Бог из Библије.
**8. По учењу Њу Ејџа Исус Христос није једини Спаситељ човечанства, нити Бог тј Син Божији. Господ Исус је за њих само један од многих тзв спаситеља човечанства, неко ко је достигао самопросветљење и уверење да је Бог. За њих је Господ Исус само још један гуру, који је достигао јединство са тим унутрашњим богом у себи, па и нас зове да уђемо у исто просветљење. Дакле, Исус је за њих неко као Буда, просветљени човек, раван многим другим просветљеним људима у Индији, који је успео достићи сједињење са божанственом страном у себи коју сви имамо и ништа није већи од злог Оша или Рајниша. Чак често наводе Христове речи из Библије, али их тумаче на свој богохулан начин, далеко од значење које је Господ Исус заиста дао. За њих су Буда, Мухамед, Конфучије и разни гуруи на истом нивоу као Господ Исус. Господ Исус по учењу Њу Ејџа није дошао ради нас, да нас спаси од понора греха и смрти, већ себе ради, да би дошао до просветљења, па и нас позива да уронимо у себе, препознамо себе као божанска бића и достигнемо просветљење.

**9.По Њу Ејџ учењу човек нема потребе да прати Божија откровења и заповести, већ да тражи и следи духовна искуства директно од духова. Отуда се користе каналисањем, тј уподобљавањем за разгов са светом духова, што је свет нечистих сила, траже своје личне духовне водиче, демоне, који ће их усмеравати у животу. То је страховито опасна и погубна духовна пракса по учењу Библије,  хришћанства и светих отаца цркве. Зато духовно празни, немајући знање да проверавају духове, како учи апостол Павле, непроверено и без и мало задршке и опреза слушају демоне

deril anka bašar

Derryl Anka kroz koga govori demon “bašar“

За Њу Ејџере све што каже особа која каналише демоне јесте ново јеванђеље, као у случају Нил Доналд Волша који је каналисао ко зна коју нечисту силу и написао књигу “Разговор са Богом.

Потом Естер Хикс кроз коју говори гомила нечистих сила, тачније легион демона, који себе назива Абрахам, па сетите се човека по имену Дерил Анка кроз кога говори демон Башар. Све сте то већ чули од пропагатора вортекса.

 

ЊУ ЕЈЏ СВЕТСКА СЕКТА

Њу Ејџ је почео  70-их у време хипи покрета. Ипак, присталице Њу Ејџа нису више хипици који су 70-их живели по комунама, кад се овај покрет развио, већ су то сада утицајни и моћни људи и жене, који заједно раде на успостављању једне светске влада и то су тзв. либерал – глобалисти, најопаснија сила данашњег света. Они су политичари и бизнисмени, који владају скоро свим земљама данашњег света.

Даћу пар имена. За Хилари Клинтон је познато да разговара са духом нечисте силе који себе назива Елеонора Рузвелт и Хилари верујује да је сама Елеонора упућује у државничке послове.  Чак се и Бил Клинтон хвалио како његова жена има директан контакт са духом Елеоноре Рузвелт и тај говор можете чути на ЈуТјубу. Ако знате енглески, послушајте на овом линку; https://www.youtube.com/watch?v=MRav-34ufcE

Сличне делатности има и сам Бил Клинтон и многи други моћници и тајкуни, што упућује да је Њу Ејџ нова секта или  религија садашњих моћника света. Ми одлично знамо да садашњи моћници света владају лажима, преварама, подметањима, бомбардовањима и угњетавањима свих који су им на путу. Светски моћници, који и нас већ више од 2 деценије угњетавају, они који су нас бомбардовали такође су део Њу Ејџ секте

Ипак, готово је немогуће избећи њихов свеопшти утицај. Рецимо, у нашим државним поштама можете наћи најновију књигу Хари Потера, књигу о вештичарењу, бесмислена књигу, која има светски успех захваљујући подршци центара моћи. Уједно, кад зовете информације у државној пошти Србије имате обавештење о новој услузи – хороскопу. Дакле, све се то подржава из одређених светских центара власти, које делују и на наше властодршце, који су им очито подчињени.

МОТИВАЦИОНИМ ГОВОРНИЦИМА ЊУ ЕЈЏА ВРАТА СУ СВУГДЕ ОТВОРЕНА

Ко жели да проповеда вортекс или било коју област Њу Ејџа, брзо му се отварају многа врата и приступају му истомишљеници са дивним, исплатљивим понудама. Може да се учлани у њихова удружења, која су по принципу МЛМ-а, а може да буде оснивач њихових академија у својој земљи, као што је БигЈу – БИГУ, што све доноси велику финансијску корист.

Уједно се добијају унапред припремљени материјали, који су већ испробани на публици других земаља, а на вама је да то допадљиво презентујете вашој публици. Рецепт је већ испробан и зна се да делује. Углавном је све већ разрађено и испробано.

Припадање Њу Ејџ удружењима мотивационих говорника омогућава многе исплатљиве прилике и финансира дивне просторе за држање предавања, у заједници са локалним или светски познатим именима овог покрета. Тако се за кратко време достиге материјални успех и популарност, јер је све подржавано из утицајних центара моћи.

На жалост, превише је назови хришћана који знају страховито мало о својој вери, који нису ни прочитали Библјију нити нови Завет, а још мање је изучавају и за њих је Њу Ејџ духовност од Бога, тако да не могу допрети до схватања изопачености ове нове религије. Уједно, ова секта је пропагирана из највиших центара моћи, тако да нам се намеће преко медија, многобројних књига и романа, филмова, штампе, предавања, једноставно је свугде око нас. Холивуд је наравно део те секте.

Не дозволите да из простодушности и незнања окренете леђа Христовој величанственој жртви за спсење наши душа и својом вољном одлуком промашите вечно спасење.

Највећа битка са силом зла се обавља у нашем уму, пазите се да не будете преварени.

ЗА КРАЈ

Ако сте згрешили, ако сте били под погрешним, богохулним учењима, знајте да нисте ни први ни последњи. Бог вас воли и такве, и жељно чека ваше преобраћење Њему. Реците наглас; “Господе Христе, прихватам Те као Бога и Спаситеља моје душе. Уђи у мој живот и поведи ме путем спасења. Амин!“

Ако сте то искрено, из срца помислили и гласно рекли, онда верујте да ће Он заиста наћи начина да вас полако изведе у живот спасења и радости, каквог је планирао за вас. Нађите скромну цркву или манастирић где се лепо служи и пева Литургија и крените са Њим на пут спасења.

vorteks i nju ejdž

Ako želite podržati moju misiju, možete donirati na; https://topcilj.wordpress.com/donacije/

Moje audio knjige naručite na; https://topcilj.wordpress.com/moje-knjige/

 

8 thoughts on “ВОРТЕКС и ЊУ ЕЈЏ покрет / секта

 1. Slažem se sa većinom navedenog..jedino oko verzija istine, postoji puno kontradiktornosti. Spoznati istinu kroz veru u Boga je moguće, ali uvek ostaje ono malo ali…Taj njuejdž vorteks je zaista katastrofa, potpuno neprirodno građenje čoveka…ljudi bez karaktera nasedaju na to. Isus je rekao da volimo i da praštamo, tako da od Nikeje na ovamo, mnogo su tu šta pokarambasali ljudi. Ja se osećam hrišćankom i živim sa Isusovom molitvom, ali nisam naročito religiozna. Ta cela pompa oko rituala mi se ne dopada, ali uživam u crkvenim horovima..ovo je moj skorašnji tekst baš na ovu temu, pa sam stoga bila upućena na vas…

  • Shvatam, govorite o dogmatima vere i odlukama Vaseljenskih sabora. To je teorija, mene više zanima praksa, ali da bi se došlo do prakse, čovek mora prihvatiti neku teoriju kao istinu, da bi svojim iskustvom proverio da li je istinito ili ne. Nemoguće je spolja analizirati i verovati da će se tako doći do zaključka. U neko učenje se mora uroniti i doneti zaključak svojim iskustvom. Apsolutno verujem dogmatima pravoslavne crkve, jer sam dobro i dugo izučavala i da ne verujem, ne bih bila u njoj, tražila bih drugu. Ali ni to nije ono što spašava dušu.
   Hrišćanstvo je u suštini i prvenstveno intimni, molitveni kontakt sa Bogom. Nije puko praćenje pravila življenja ili pravila bogosluženja. Bez ličnog molitvenog kontakta sa Bogom osoba nije ušla u lepotu sile koju mu je Hristos dao žrtvom na krstu. Doduše, kad osoba iskreno poveruje u Hrista kao Boga Sina i Spasitelja od grehova, onda u entuzijazmu ljubavi i neodoljivoj težnji pripadanja ŽELI i ima potrebu da prati sve zakone, samo da bi bio što bliži Njemu, pa čak i da satima prati bogosluženja koja ni ne razume….i tako godinama…. Rituali tj bogosluženja su važni, ali je potrebno shvatiti ih i razumevati. Tek onda zasijaju kao dragulj u mraku i čovek oseti sveto poštovanje i ljubavni strah prema dubinama logike bogoslužbenih pravila i prema lepoti bogoslužbenih reči. Bez razumevanja suštine, razumem da mogu biti odbojni
   Hvala na komentaru, shvatam da ste u potrazi Boga, da ste Bogotražitelj i radujem se zbog vas. Veliki pozdrav!

   • Bog pomog’o Vesna Vama, sto nebeskim visinama trud Vam strimi potrebnima. Ljudski um se primiruje, da se srce umiruje. Gospod svakom potrebuje da se verom uzvisuje i ljubavlju zivot snuje. Mirom Bogu uzvisuje, bratu svakom dar daruje.
    Rodney Marinkovic at Home of Qantasville I.
    Kings Park, Sydney Australia

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.