Важност поштења са финансијама

Непоштеност није Богом благословена. Ма колико је виђали око нас, ма колико људи било заражено непоштеношћу, ма колико други људи били финансијски успешни користећи се непоштеношћу, то није Богу угодно.

Библија нас учи чак и ово; ‘‘Сиромах који ходи у безазлености својој, бољи је него опаки уснама својим (који уме да прича причу и својим причама да вара и лаже друге), који је БЕЗУМАН“ (Приче Соломонове 19, 1)

Виђамо око себе људе умешне у својим измишљеним причама, вербалним преварама, вербално дрске и нападне, па и кад одлично знамо како да им парирамо, Библија нас упозорава и позива на уздржање, на остајање у НАИВНОСТИ, јер се ови други у Библији називају опаки уснама и безумни!

Непоштено и нефер понашање није у складу са Богом. То укључује област исплата, зарада, обрачунавања пореза. Ако хоћемо Божији благослов над нашим финансијама, онда је много важно бити искрен и поштен у финансијама, поготову не закидати другима њихову зараду.

Када идете кроз сезону финансијских тешкоћа, обавезно се појављује искушење, које долази на ваше поштење и на ваш интегритет, искушење које вас изазива да некога преварите да бисте саставили крај са крајем.

Кад год тако урадите, заправо сте у великом губитку, чак и ако изгледа као да сте у финансијском добитку. На дуже стазе губите, јер се одричете свог поштења и чистоте. Нико не зна кад ће му бити последњи дан у овом животу, а шта се носи на онај свет – само ваш карактер, а не и ваша зарада.

Профит који је нечасно остварен доноси невољу. Зашто? Ако ти поткрадаш друге људе и они ће поткрадати тебе. Ако вараш друге људе и они ће варати тебе. И то некад у области у којој и не очекујеш, у којој ниси спреман да се одбраниш. Шта сејемо, то ћемо и пожњети…

Одлука да се буде поштен са својим финансијама није нешто што се доноси једном за свагда. То је одлука коју често морамо доносити на дневном нивоу. Бићете у искушењу да слажете. Много пута ће вас поштење коштати, некад не мало. Некад ће вас коштати да кажете истину…

Господ каже да ако Му останемо верни у свему овоме, никада нећемо морати да превише бринемо око наше финансијске ситуације…

Важност поштења са финансијама

2 thoughts on “Важност поштења са финансијама

 1. Draga Vesna,Bog Te blagoslovio i sve Tvoje!Pratim Te iz Češke…do pre 2 godine sam živela u neverju,pa me Gospod oslovio…sada Ga necujem,trudim se u molitvi,ali nije lako u ateistickoj zemlji i okruzenju najbližih…misle da sam poludela,uf ima toga u meni,nemam duhovnika,ovde je oskudica,nema manastira,itd.,pa ja eto po internetu ucim.Moram da napomenem da sam teško bolesna,tako da sam samo u kući,sama da Gospodom.Molim Te,savetuj me,kako da živim da bih se iskreno kajala,da Gospod promeni moj nacin misljenja,kako da zivim hrišćanski u ovim uslovima.Svako dobro u I.X.,verujem da ćeš mi pomoći.Voli te Marketa

  • Draga Marketa,
   to je sve vrlo prosto, ali zahteva strpljenje, a ne uznemirenje čim se ne odvija kako vi mislite da treba. Jednostavno, svojim rečima, isto ovo što ste mene pitali, pitajte i tražite od Boga.
   Tražite da vas uputi i poduči kako da se iskreno kajete, kako da se promeni vaš način razmišljanja, kako da živite hrišćanski.
   Pitajte Ga; “Pokaži mi, Gospode, kako da živim, kako da se naučim?“ Neka to bude deo vaše svakodnevne molitve
   Nemojte misliti da će odgovr pasti kao grom iz vedra neba i obnjasniti vam sve od početka do kraja. Ne! Vama ne treba 1 odgovor već vođenje kroz život, dobijanje mnoštva odgovora. Polako ćete dobijati usmerenje za 1 mali korak, pa potom ćete se moliti i dobiti usmerenje za sledeći mali korak i tako sve jedan po jedan korak kao i svi mi. A usmerenja i objašnjenja ćete možda dobiti istog dana kad se pomolite, možda za 7 dana a možda za 3 meseca, ali svakako ćete dobiti….potrebno je strpljenje i poverenje da će vas Bog sigurno uputiti. A kad ne dobijate odgovore, budite mirni, čekajte, ne očajavajte, ne uznemiravajte se, već čekajte u miru i sa poverenjem…Čekanje i očekivanje je vrlo važan deo procesa duhovog rasta

   Hvala na ljubavi i hvala na poverenju
   Veliki pozdrav!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.