Izgraditi mentalnu branu

Gde god da odemo, na koju god stranu da se okrenemo, čini nam se kao da se na nas istresaju kontejneri informacija. Informacije stižu sa medija, interneta, iz mnogobrojnih reklama, od drugih ljudi….

I nisu u pitanju samo informacije, već i mnoštvo materijalnih stvari. U današnje vreme se pravi mnoštvo stvari, a većinom one koje su nam nevažne i nepotrebne, koje kupujemo radi kupovine. Kupujemo ih samo zato što nam često nedostaje razlikovanje da li nam je nešto zaista potrebno ili nam se čini da će nam biti potrebno ili nas samo privlači čin kupovine.

Šta je potrebno uraditi da bismo se zaštitili? Neophodno je izgraditi mentalnu branu. I to debelu i čvrstu.

Svaka brana se podiže za zaštitu od nadolazeće, nepotrebne vode. U našem slučaju mnoštvo nepotrebnih informacija predstvaljaju vodu od koje želimo da se zaštitimo.

Naš um predstavlja branu, a kontrolor brane je naša mudrost nošenja sa životnim informacijama. Šta određuje našu mudrost? Primenu našeg stečenog znanja u cilju stvaranja pozitivnog ishoda.

Velika je korist i mudrost kada posedujemo jasnost našeg životnog cilja i jasnost životnih prioriteta koji proiilaze iz cilja kom težimo. Kad imamo smisao i cilj, kad posedujemo jasne prioritete, onda nam postaje savršeno jasno u kakve životne situacije želimo da se uplićemo, a u kakve nikako nećemo. To bi trebalo da podrazumeva i koje informacije želimo da prihvatamo, a koje nas se ne tiču

Mi ne možemo kontrolisati šta će se pojaviti u našem životu, kakve nformacije, kakve ponude, kakvi ljudi. Ali svakako možemo kontrolisati šta ćemo prihvatiti, šta ćemo odbiti, a šta ćemo pogledati iz daljine.

Dakle mi gradimo svoje mentalne brane. Mi biramo koliko ćemo otvarati kapije brane i koliko vode ćemo upuštati na svoju teritoriju. Mi možemo mudro izabirati ne samo koliko, već što je mnogo važnije, koju vrstu informacija ćemo dozvoljavati da naseli prostor našeg razuma

Sa kojim tipom ljudi se družimo i sa koliko njih?

Jako je važna osobina naučiti važno razlikovanje između toga šta je važno i korisno za nas, a šta je nevažno i nekorisno. Pravljenje mentalne brane je od neprocenjive vrednosti

Ako vas više interesuje ova tema, možete je dublje izučiti u mom audio materijalu “KAKO prevazići negativne misli“.

Više pročitati  O V D E.

izgraditi mentalnu branu

изградити менталну брану

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.